IZLET V NAJLEPŠA MESTA TOSKANE

ZAGOTOVLJENI ODHOD:

29. 04. 2017

ODHODNA MESTA:

Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana

PREVOZ:

avtobus

CENA:

pri 45 potnikih 89,00 EUR
pri 35 potnikih 99,00 EUR

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Please wait...
POKLIČI 031 383 725

OPIS

NAJLEPŠA MESTA TOSKANE Z OGLEDOM FIRENC, SAN GIMIGNANA in SIENE

ODHOD: 29. april (zgodaj zjutraj)
ČAS POTOVANJA: 2 DNI

1. DAN: SLOVENIJA - SAN GIMIGNANO - SIENA
Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja mimo Sežane v Italijo, mimo Padove, Bologne, Firenc do Siene. SIENO nekateri poznavalci Toskane zaradi njene izjemne arhitekture uvrščajo še pred Firence. Sprehod do starega mesta – trga CAMPO – najlepšega trga v Italiji. Nekaj prostega časa, da se prepustite fantaziji in uživate, nato ogled ostalih mestnih znamenitosti predvsem katedrale, ki spada med največje gotske stavbe sploh.
Po ogledu in postanku, vožnja v osrčja Toskane do SAN GIMIGNANA – mesta stolpov, ki je hkrati najbolje ohranjeno staro toskansko mesto z visokimi stolpi in močnim obzidjem. Med sprehodom po mestnih ulicah, se vam bo zazdelo da se je čas ustavil. Z malo domišljije se vrnete stoletja nazaj. Danes so hiše spremenjene v muzeje, galerije, taverne in številne prodajalne spominkov in ostalih drobnarij, iz mestnega obzidja ali stolpa, pa je prekrasen pogled na obdelane toskanske griče.
Po končanem ogledu, vožnja do kraja bivanja. Nastanitev v hotelu, prenočevanje

2. DAN: FIRENCE – SLOVENIJA
Po zajtrku vožnja do Firenc. Ogled mesta se bo začel iz florentinske razgledne točke Piazzale Michelangelo, kjer boste dobili osnovno orientacijo in uživali v nepozabnem pogledu na Firence in slikovito pokrajino okrog mesta. Krajša vožnja do nabrežja reke Arno, kjer boste začeli sprehod skozi mesto, med katerim si boste ogledali frančiškansko cerkev St. Croce, osrednji mestni trg Piazza della Signoria s Palazzo Vec¬chio ko s svojo mogočno podobo odseva samo¬za¬vest florentinskih meščanov. V od¬prti veži Loggia dei Lanzi in drugje po trgu stojijo številni kipi nekaterih najpomembnejših florentinskih kiparjev (Cellinija, Giambologne, Ammannatija). Pot bo vodila mimo znamenite galerije Uffizi, čez slikoviti most Ponte Vecchio do četrti l'Oltrarno, kjer se boste ustavili pri največji palači v mestu – palači Pitti. Od tam boste nadaljevali do Stolničnega trga, si ogledali krstilnico in stolnico z najbolj znamenito kupolo na svetu in tukaj zaključili organiziran ogled. Po organiziranem ogledu bo nekaj prostega časa namenjenega za obisk galerije, samostojne oglede, kosilo v lastni režiji, raziskovanje mesta… V poznem popoldanskem času vožnja v Slovenijo, kamor boste prispeli v večernih urah.

CENA: 89 € pri 45 potnikih v avtobusu
99 € pri 35 potnikih v avtobusu

CENA VKLJUČUJE:
Avtobusni prevoz na omenjenih relacijah, 1 x prenočitev z zajtrkom v hotelu*** ,avtobusne ekološke takse za toskanska mesta, mestno takso za potnike, oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta

DOPLAČILO V HOTELU: city tax (obvezno na recepciji) cca 2 € po osebi

NEOBVEZNA DOPLAČILA IN INFORMACIJE O VSTOPNINAH:
Večerja v hotelu: 12 €
enoposteljna soba: 30 €
vstopnina v katedralo v Sieni: 4 €
vstop Celje: 10 €
vstop Maribor: 15 €


Vse pravice pridržane. Cantus d.o.o. 2018
Izvedba:WEB3